Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Tvaroh je skvělý mléčný potravinářský výrobek, a to nejen pro profesionální sportovce, ale i pro všechny ostatní. Tvaroh je mléčný výrobek smetanové chuti, tužší konzistence a obvykle bílé barvy. Vytváří se srážením kaseinu, jedné ze základních mléčných bílkovin. Pro různý obsah tuku se dělí na plnotučný, nízkotučný nebo plně odtučněný. Ne každý ví, že tvaroh je lépe tráven než proteiny masa a ryb.

Tvaroh je vlastně nezralý sýr z odstředěného mléka. Nejčastěji je k mání v měkké krémové formě v různých stupních tučnosti, naší specialitou je také tvaroh tvrdý, určený na strouhání, bez kterého by se ovocné knedlíky těžko obešlyKromě toho, že je moc dobře stravitelný, má v sobě také spoustu užitečných látek. Co se týče minerálních látek, je bohatý na vápník, draslík, hořčík, mangan, zinek, měď, selen, nechybí v měn také aminokyseliny – lysin, methionin, ideální produkt k snižování cholesterolu.

Lásku k tvarohovým dezertům většinou máme už od našeho dětství. pečené výrobky z tvarohu patří mezi ty nejoblíbenější! Pojďte si s námi vyzkoušet skvělý, lehký a lahodný dezert.

Nebeské pohlazení

Těsto:

  • máslo 250 g
  • cukr moučka 150 g
  • žloutek 1 ks
  • mléko 3 lžíce
  • hladká mouka 400 g
  • kypřicí prášek 1 sáček
  • kakao 30 g
Tvarohová náplň:
  • bílek 4 ks
  • cukr moučka 200 g
  • tvaroh 500 g
  • žloutek 3 ks
  • mléko 5 lžic

Nejprve si připravte těsto. Máslo utřete s cukrem a poté zapracujte žloutek a mléko. Mouku smíchejte s kakaem a kypřicím práškem, přidejte k máslové hmotě a vypracujte pevné těsto (můžete nechat pracovat robota a třecí metlu). Těsto rozdělte na dvě části (cca na poloviny, ale jedna může být větší a tu použijte na spodek buchty), z každé vytvarujte váleček, zabalte do fólie a dejte alespoň na půl hodiny do mrazáku, aby ztuhlo. Rozpalte troubu na 180 °C (horkovzduch na 160 °C). Na náplň nejprve z bílků, půlky cukru a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh. V druhé míse smíchejte tvaroh, žloutky, druhou polovinu cukru a mléko. Sníh opatrně zamíchejte do tvarohové směsi. Velký plech (30 x 40 cm) vymažte máslem a vysypte hrubou moukou (nebo plech lehce namočte a vyložte pečicím papírem). Z mrazáku vyndejte jeden váleček těsta (máte-li různě velké, vezměte ten větší) a nastrouhejte ho na plech. Prsty hoblinky lehce umačkejte. Náplň nalijte na nastrouhaný spodek těsta a na něj nastrouhejte druhou půlku těsta. Pečte v troubě asi 30–40 minut, pak otevřete dvířka a nechte v troubě zcela vychladnout.

Nalezený obrázek pro strouhaná buchta

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.