Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Další neděle je tu a s ní i nová inspirace, co upéct jako sladkou tečku po obědě ke kávě. Zkuste oblíbené hraběnčiny řezy.

Hraběnčiny řezy:

Ingredience:

Těsto:

  • 200 g máslo
  • 200 g moučkový cukr
  • 4 ks žloutek
  • 450 g polohrubá mouka
  • 6 g prášek do pečiva

Náplň:

  • 200 g cukr moučka
  • 50 g rozinky
  • 1 lžička skořice
  • 4 ks bílek
  • 100 g ořechy
  • 600 g jablka

Postup:

  1. Žloutky utřeme s cukrem a změklým máslem.
  2. K nim přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a zpracujeme do těsta.
  3. Odebereme z něj třetinu a dáme ji do mrazničky. Zbytek těsta vyválíme a přeneseme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou.
  4. Na plech s těstem dáme nastrouhaná jablka, ochutíme skořicí, rozinkami a zasypeme strouhanými ořechy.
  5. Pak na to rozetřeme sníh připravený ze 4 bílků a moučkového cukru.
  6. Zbytek těsta vyndáme z ledničky, nastrouháme a vytvoříme jím tak poslední vrstvu buchty.
  7. Tu pak pečeme asi 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Dobrou chuť! smile

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.