Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Povidla se dají využít jako náplň do buchet, závinů, koláčů nebo se skvěle hodí i do ovocného poháru a jogurtu. Co si proto udělat nějaká lahodná domácí s příměsí ořechů a rumu?

Povidla ze švestek s ořechy a rumem

Ingredience na cca 3 sklenice (3x330ml):

  • 1kg odpeckovaných švestek
  • 2 malé (bio) pomeranče nakrájené na tenké plátky
  • 500g želírovacího cukru 2:1
  • 100g vlašských ořechů
  • 75ml tmavého rumu nebo brandy

Postup:

  1. Promíchejte švestky, pomeranče a cukr. Přiklopte a nechte alespoň 3 hodiny (ideálně přes noc) odpočívat, aby pustily šťávu.
  2. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte na střením plameni asi 1,5 hodiny, dokud směs nedosáhne povidlové konzistence.
  3. Nechte 10 minut chladnout a pak vmíchejte ořechy a vybraný alkohol.
  4. Pak už jen naplňte do sklenic, uzavřete a převraťte dnem vzhůru.

Dobrou chuť! smile

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.