Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ať už máte rádi obyčejný hlávkový salát či dáváte přednost tomu ledovému, všechny jsou bohatým zdrojem vitamínů a minerálních látek. Saláty se dobře hodí nejen jako příloha k vařenému či grilovanému masu, ale také postačí jako lehké hlavní jídlo. Protože dobře zasytí a jsou bez tuku, tak se výborně hodí také jako zdravá strava při redukční dietě. Saláty lze připravit na několik způsobů. Můžeme si je připravit dle vlastní chuti a dochutit či doplnit je o jakékoli další ingredience. Inspirujte se v dalších receptech, které Vám tento článek nabízí.

Salát nebeské chuti

Ingredience:

  • hlávku ledového salátu
  • 2 velká jablka (ideálně ta česká, která mají výraznou chuť)
  • řapíkatý celer
  • 1 citrón
  • 100 g majonézy
  • 50 g dijonské hořčice
  • hrst vlašských ořechů
  • sůl a pepř

Do středně velké mísy natrhejte listy ledového salátu. Jablka omyjte a nakrájte na osminky. Přidejte do mísy s ledovým salátem. Na malá kolečka nakrájejte očištěný stonek řapíkatého celeru. Vložte k ostatním ingrediencím a promíchejte. K salátové směsi přidejte 100 g kvalitní majonézy, 50 g dijonské hořčice a vše zakápněte lžící čerstvé citrónové šťávy. Salát dochuťe solí a pepřem a rozdělte na talíře. Na závěr pokrm posypte vlašskými ořechy a podávejte s bílou francouzskou bagetkou.

Lehký těstovinový salát

Ingredience:

  • 250 g barevné těstoviny
  • 1 ks kuřecího prsa
  • 1 ks zelené papriky
  • 2 rajčata
  • koření na pečené kuře
  • sůl a pepř
  • 1/2 zakysaná smetana
  • 1/2 bílého jogurtu
  • 1/2 citronu
  • oregano
  • bazalka

Kuřecí prso očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Opepříme a osolíme dle chuti. Na rozpálené pánvi na sucho orestujeme a odložíme bokem. Těstoviny klasicky uvaříme v osolené vodě. Papriku a rajče nakrájíme na drobno. Na dresink potřebujeme zakysanou smetanu a bílý jogurt. Zakysanou smetanu a bílý jogurt důkladně promícháme v misce, přidáme oregano, bazalku a osolíme, opepříme podle chuti. Přidáme šťávu z poloviny citronu (můžeme přidat i nastrouhanou citronovou kůru) a důkladně promícháme. Připravíme si větší misku, do které dáme nakrájenou zeleninu, maso, těstoviny a vše zalijeme připraveným dresinkem. Salát uložíme na minimálně hodinu do chladničky, aby se spojily všechny chutě a podáváme. Dobrou chuť!

Mrkvový salát se sezamem

Ingredience:

  •  2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
  • 6 mrkví
  • špetka soli
  • 1 lžička olivový oleje
  • 1  lžíce sezamových semínek

Mrkve nastrouhejte na jemno. Rozehřejte olivový olej ve velké nepřilnavé pánvi, přidejte nastrouhaný zázvor a asi 30 sekund míchejte. Vhoďte mrkev a promíchejte se zázvorovým olejem na pánvi, ochuťte solí a přilijte 1/4 hrnku vody. Snižte teplotu a vařte, dokud mrkev lehce nezměkne a voda se nevstřebá. Trvá to asi 4–5 minut. Do směsi vmíchejte olivový olej a sezamová semínka. Servírujte horké, vlažné nebo studené.

Výsledek obrázku pro saláty

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.