Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dýně je královnou podzimu. Kromě skvělé chuti se může chlubit množstvím provitamínu A, vitamínu C, vitamínů skupiny B, betakarotenu, draslíku, vápníku, hořčíku, železa a samozřejmě také vlákniny, která slouží jako prevence proti zažívacím problémům. Je dobře stravitelná a má příznivou energetickou hodnotu. Pro všechny tyto důvody je v současné době velmi používanou surovinou. Dá se využít při přípravě zeleninových pyré, koláčů, buchet, polévek i jako příloha.

My vám přinášíme recept na zdravý koláč, který je ideální třeba jako dezert po nedělním obědě.

Ingredience:

  • 1/2 kila dýně Hokkaidó
  • 3 vejce
  • Med
  • 5 lžic jablečné přesnídávky
  • 2 banány
  • 1/2 lžičky drceného muškátového ořechu
  • Špetku soli
  • Lžíci mlété skořice
  • ½ hrnku mléka
  • Máslo nebo pečící papír

Postup přípravy:

  1. Dýni nakrájejte na menší kousky a uvařte do měkka ve vodě. Poté vodu slijte a dýni rozmixujte na pyré.
  2. Přidejte vejce, med, jablečné pyré, na kousky pokrájené banány a mléko. Směs rozmixujte a poté dochuťte připraveným kořením.
  3. Směs znovu promíchejte a poté vlijte na plech nebo do zapékací mísy vyložené pečícím papírem či vymazané máslem.
  4. Koláč dejte do rozehřáté trouby na 200° C a pečte po dobu 35-40 minut tak, aby byl uvnitř stále vláčný.
  5. Koláč nechejte po vyjmutí z trouby vychladnout, nejlépe chutná druhý den po odležení v chladu.

Dobrou chuť!☺

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.