Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Pokud stejně jako já milujete brambory a rádi experimentujete, jistě Vám tyto recepty udělají radost. Jsou chutné, jednoduché, zdravé a mohou posloužit jako příloha či lehčí večeře. Stačí si vybrat!

Tvarohový brambor s cherry rajčaty

Krásně pečené brambory doplněné opečenými cherry rajčaty, tvarohem a čerstvou pažitkou poslouží nejen jako snadná a týdenní příloha, ale také jako lehká večeře.

Ingredience:

  • ½ šálku červených, anebo žlutých cherry rajčat
  • 2 čajové lžičky olivového oleje
  • brambory
  • pepř
  • bazalku
  • ¼ nízkotučného tvarohu
  • lžička čerstvé pažitky

Předehřejte troubu na teplotu 180 stupňů. Na rozpálenou pánev dáme dvě čajové lžičky olivového oleje a poté přidáme cherry rajčata, které osmahneme a posypeme bazalkou a pepřem. Brambory na pekáči nasolíme a vložíme do trouby. Až budou měkké rozkrojíme je a vložíme do nich tvaroh. Znovu vložíme na 8-10 min do trouby. Brambor vložíme na talíř, posypeme cherry rajčaty a ozdobíme pažitkou. Můžeme podávat jako vylepšenou přílohu či samotnou večeři.

Slaninovo-avokádový brambor

Ingredience:

  • 6 bramborů
  • 10-12 plátků slaniny s nízkým obsahem sodíku
  • ¼ vařeného a na malé kousky nakrájeného avokáda
  • 2 lžíce cottage sýra
  • chedar
  • mořská sůl

Předehřejte troubu na teplotu 180 stupňů. Do ní vložíme omyté brambory ve slupce, které posolíme. Mezi tím si osmažíme slaninu. Sýr chedar nastrouháme 3/4 smícháme s cottage sýrem. Brambory asi po 45 min vyjmeme z trouby a vložíme do nich sýr a nahoru vložíme malé kousky avokáda. To celé posypeme další částí chedaru. Necháme zapéct cca 8-10 min. Brambor ozdobíme na vrh slaninou a můžeme podávat.

Špenátový brambor

Ingredience:

Tento brambor se špenátem, česnekem a oreganem je nejen naprostou delikatesou ale i zdravou pochoutkou. Můžeme ho podáváme se steaky nebo kuřecím masem, ke kterým se skvěle hodí , anebo si jejich chuť užít v podobě takové lehčí večeře.

Ingredience:

  • 4  brambory
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 nakrájená cibule
  • 1/2 čerstvý či mražený špenát
  • 2 stroužky česnek
  • oregano
  • 1 lžička smetanového sýra
  • mletý pepř
  • mořská sůl

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Napíchejte brambory na několika místech s vidličkou. Brambory vložíme do trouby a pečeme 50 až 60 minut. Mezitím si rozehřejeme na rozpálené pánvi olej a osmažíme dozlatova cibuli. Na pánvičku přidáme špenát, česnek a oregano. Dochutíme solí a pepřem. Tohle vše necháme povařit. Poté vyjmeme brambory z trouby a nakrojíme je uprostřed. Dále je vložíme do mísy, kde je naplníme špenátovou směsí a poté přidáme smetanový sýr, pepř a sůl. Mísu vložíme znovu do trouby a necháme na 15 min zapéct.  Při podávání můžeme posypat nastrouhaným sýrem podle chuti.

Tuňákový brambor

Ingredience:

  • 1 tuňáková konzerva
  • ¾ kelímku netučného čistého řeckého jogurtu
  • čerstvá bazalka
  • 1 nakrájená cibule na jemno
  • sůl
  • pepř
  • sladkou papriku
  • chedar

    Brambory napícháme s vidličkou. Pak je vložíme do předem nahřáté trouby a pečeme 40 min. Mezitím smíchejte tuňáka, jogurt, bazalku, sůl, pepř a sladkou papriku ve velké misce. Po vyjmutí brambor z trouby je uprostřed nakrojíme a pokusíme se je naplnit tuňákovou směsí. Umístěte bramborové skořápky do mikrovlnné trouby. Na vrh je můžeme posypat nastrouhaným chedarem.  Necháme zapéct 5-10 min. Brambory podáváme s čerstvou petrželkou jako lehkou večeři.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.