Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Jak si připravit zdravou a přitom výbornou ovesnou kaši?

Začít svůj den se snídaní v podobě ovesné kaše je dnes velmi populární. Ať ať už je to z důvodu chuti, stylu, udržení linie a nebo jen proto, že chcete být prostě „in“, rozhodně nám tento moderní návyk nějakou dobu vydrží. Někdy je ale těžké jíst každý den tu samou ovesnou, a proto jsem se rozhodla Vám poskytnout několik receptů na uživení Vašich snídaní.

V první řadě bych chtěla zmínit fakt, že kaši rozhodně není vhodné  kupovat! Nejlepší je připravit si svoji vlastní z kvalitních vloček. Dále bych chtěla zmínit, že kaše sama o sobě nám nepřináší tuky, bílkoviny a mnoho energie pro náš den a tak je dobré ji doplnit o další složky, kterými mohou být ořechy a v každém případě i čerstvé či sušené ovoce.

Nikdy nesmíte zapomínat, že snídaně je nezbytná součást našeho jídelníčku a zdravého životního stylu. Pokud tedy chcete být fit a v pohodě, snídaně je základ a měla by Vám přinést všechny důležité složky, které Vaše tělo potřebuje!

Ranní ovesná kaše

Potřebujeme:

  • 30-40 g ovesných vloček
  • mléko
  • 1/2 banánu
  • 2 jahody
  • kokos
  • skořici
  • 1 čajovou lžičku medu

– příprava – 10 – 15 min

Ovesné vločky nasypeme do misky a zalijeme mlékem tak, aby všechny vločky byly ponořené. Necháme chvilku nasáknout a poté směs vylijeme na pánvičku. Směs ohříváme za občasného míchání, do chvíle než směs získá takovou konzistenci, jakou máme v oblibě a jaká nám osobně chutná. Hotovou kaši vrátíme zpět do misky a promícháme je s kokosem a skořicí. Celou kaši pak polijeme lžičkou medu a přidáme čerstvé ovoce.

Ovesná kaše s mákem a s ovocem

Potřebujeme:

  • 30-40 g ovesných vloček
  • mléko 1 lžíce máku
  • lesní ovoce
  • skořice
  • kokos
  • 1 lžička javorového sirupu či medu

– příprava – 10 – 15 min

Ovesné vločky v misce zalijeme mlékem tak, aby byly všechny ponořené. Poté vlijeme vločky na pánvičku a za občasného míchání ohříváme do okamžiku, než mají vločky konzistenci, jakou máme rádi. Hotovou směs vrátíme zpět do misky a promícháme ji s mákem a trochou skořice. Na závěr celou směs posypeme lesním ovocem, kokosem a javorovým sirupem.

 Javorová ovesná kaše s banánem a kiwi

Potřebujeme:

  • 30-40 g ovesných vloček
  • mléko
  • 1/2 banánu
  • kiwi
  • kešu
  • 1 lžička javorového sirupu

– příprava – 10 – 15 min

Ovesné vločky nasypeme do misky a zalijeme mlékem tak, aby všechny vločky byly ponořené. Necháme chvilku nasáknout a poté směs vylijeme na pánvičku. Směs ohříváme za občasného míchání, do chvíle než směs získá takovou konzistenci, jakou máme v oblibě a jaká nám osobně chutná. Hotovou kaši vrátíme zpět do misky. Přidáme k ní nakrájený banán, kiwi, kešu oříšky a pokapeme javorovým sirupem.

Krásné ráno smile

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.